The sims 4 - recenze

20. září 2014 v 15:39 | Shianae |  Novinky blogu



Dlouho jsem tu nebyla, nebyla nějak nálada a nešlo mi sims. Bang *257*

Teď jsem zpět s článkem o The sims 4. Konečně jsem se dneska dostala k tomu, abych si ho zahrála (přestože už ho nějakou dobu doma mám).
33n.gif(88 b) Hrála jsem ho jen chvilku (pár hodin ) takže to jsou jen mé rychlé postřehy. 33n.gif(88 b)






Prostředí hry

Město(a) vypadá opravdu moc krásně. Na výběr jsou dva světy - Vrbová zátoka a Lázeňská oáza. Škoda jen té omezenosti v podobě ostrůvků (nemožnost chodit si kam simík chce - musí různě cestovat po oblastech - takže načítací obrazovka kam se podíváš).cry-10.gif image by Salisko













Grafika

Mě se líbí a moc, hlavně prostředí města je super. Jen se nedívat na simíky moc zblízka Aviso: PERIGO, nível de estresse pessoal altamente elevado! - to nedoporučuji (nejsou ještě tak pěkní s EA skinem :D). Jinak jsem spokojená. Hra šlape na ultra nastavení grafiky naprosto báječně (a to nemám bůh ví jak výkonnej PC - navíc jsem je rozjela i na mém stařičkém noťasu Amo a Pucky, minha cadela).



Simíci a jejich výroba

Chce to jen trochu tréninku a vědět kde co chytit a výroba simíka půjde snadno. Je to sice nezvyk takto tvořit simíka, ale přeci jen to má své světlé stránky. Co mě mrzí je omezení posouvání částí těla a obličeje přesněji, že to nejde tak moc natáhnout, prodloužit, zkrátit apod.. Malý výběr oblečení, doplňků, make-upu, vlasů, nevidím jako přílišný nedostatek, neboť už na netu koluje spoustu věcí ke stažení. Jediný co mě trochu zaráží je to, že teenager vypadá stejně jako mladý dospělý, když se pak klikne z teenagera na dítě, je tam obrovský věkový skok.angry-2.gif image by Salisko


Ovládání

Díky bohu, že lze v nastavení zvolit možnost Ovládání z The sims 3 , jinak bych to asi psychicky nezvládla. TS4 ovládání pro mě trochu nezvyklé, takže jsem za možnost TS3 ovládání opravdu vděčná.

Mód nákupu

Zpočátku pro mě trochu chaotický ale po pár hodinách hraní jsem došla ke zjištění, že je vážně super. Nejvíce mě zaujala možnost koupení hotových místností. Některé z nich jsou opravdu úžasně vybavené a moderní. Možnost chytnout místnost a přesunout jí jinam je naprosto super (když bude dítě zlobit, prostě mu vezmu pokoj a přestěhuju ho někam do rohu pozemku).





Co mě nejvíce zaujalo:

  • chůze simíků ,dle jejich aktuálního stavu - když potřebují na záchod, tak i tak chodí..:D
  • uspokojování více potřeb najednou - jídlo a televize, koupel a spánek, cvičení a povídání, apod..
  • zábavně se měnící podobizna simíků na hracím panelu (a to jak je to pěkně barevný)2eulb4i.gif image by Lowinka
  • prostředí hry - barevné, nádherné, v dálce rozmazané (působí to tak pěkně snově )
  • emoce simíků, a to jak při různých náladách něco dělají
  • netradiční povolání - technický guru, tajný agent apod..

Co mě naopak málem dovedlo k slzám:

  • otevřený svět - město je rozděleno do několika oblastí a nelze se v něm pohybovat jako v celku (prostě hranice omezující jít si kam chci), takže znovu ahoj načítací obrazovky
  • nic moc společenského vyžití (kde jsou jako nějaký pořádný diskotéky, bary atd..??)
  • chybí škola, nemocnice apod..
  • kde jsou sakra bazény??? (asi se bude muset čekat na datadisk) 90.gif image by Salisko
  • chybí výroba batolete v CAS (né že bych ho někdy vyráběla, ale prostě mi tam chybí :D)
  • málo pozemků - WTF???

Když to tak shrnu, hra mě dost baví. Myslím jako obyčejný hraní (ale tak to mě bavilo i u TS3). Prosředí se mi moc líbí. Výroba simíků má sice nějaké ty mouchy ale spíše jsem spokojená. Moderní nábytek a vůbec stavba domů a místností mě potěšila. Je hrozně moc vidět, že tvůrci už dopředu počítají se spoustou dodatků, ve kterých se snad dočkáme všeho co teď schází. Myslím, že na obyčejné hraní teď hra stačí, uvidíme co přinese budoucnost.

Nějaké fotky





























 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Mrs.Faraday Mrs.Faraday | Web | 20. září 2014 v 16:09 | Reagovat

Mám úplně stejný názor :-D
Chce to ještě hodně času, snad nedostatky časem napraví

2 Luci Luci | E-mail | Web | 20. září 2014 v 19:27 | Reagovat

asi zůstanu věrná TS3 :) moc mě to nenadchlo, tedy až na stavění domů :)

3 BooSpark BooSpark | Web | 20. září 2014 v 19:58 | Reagovat

Malý výběr oblečení? Co jsi to hrála za hru? :-D Mě se líbí, jak jsou udělané sbírky předmětů a taky obrazy (nějaký) :D .

Co se ti páčilo:
Chůze simíků je podle mě absolutně zbytečná a někdy mě pěkně -sprostý slovo- :-D Emoce simíků... Na to mám stejný nároz jako na chůzi (protože při tom taky chodí úplně pošahaně) :-D ale nějaký interakce "navíc" jsou hezký. :-)
A ty povolání? Litovala jsem simíka, když jsem mu musela jednu z nich vybrat. :-D

Co tě málem dovedlo k slzám:
Otevřený svět. Podle mě jsou/jste/jsme všichni rozmazlený ze trojky. Ve dvojce si nikdo nestěžoval + tady se alepoň můžeš po té "části" procházet.
Chybí výroba batolete v CAS, tak když tam vůbec není... :-D

4 Francesca Francesca | Web | 20. září 2014 v 20:17 | Reagovat

Jak tak koukám, tak zůstanu nejspíš u TS3 :D Jsem se vším spokojená, takže nevidím sebemenší důvod, proč bych měla hrát TS4, i když bych si to ráda aspoň jednou zkusila. No, uvidíme :D

5 Evží Evží | Web | 20. září 2014 v 21:23 | Reagovat

Koukám, že tu nikdo neřeší nedostatek v podobě ceny...:D asi jsem prostě jen chudej škrt, no...:D

6 Verdikk Verdikk | 21. září 2014 v 12:59 | Reagovat

Mě vyhovovalo spíš the sims3 nevím proč ale ta mapa města mě tak strašně štve :-?.A bez cheatů by mi ta siminka ani nepřežil ajinak jeto krásně namalované ale the sims 3 mě vyhovovalo víc :-( jinak krásné fotečky :-)

7 mai-thesims3 mai-thesims3 | 21. září 2014 v 14:48 | Reagovat

Ty jo, nejdřív úplně na začátku, když jsem o 4 poprvé slyšela, jsem byla zvědavá a myslela jsem si, že to bude prostě pecka! Po prvních obrázcích a poznámkách ze hry jsem byla překvapená...ale nemile. Grafika hry se mi vůbec nelíbí, připadá mi to celkově jako něco mezi dvojkou a trojkou. Prostě jsem z toho zklamaná a i po tvém článku jsem názor nezměnila. Právě naopak. Zůstanu věrná 3. Přijde mi tam všechno lepší...:-) ale názor každého je jiný no...

8 Will-R Will-R | Web | 21. září 2014 v 20:12 | Reagovat

nábytok a svet vyzerajú fakt luxusne! Simíci sa mi graficky veľmi páčia, dosť ma zaskočilo to ako všetci píšu, koľko vecí tam nie je, napr tie bazény, škola, no mali na to dosť času a čo z toho :-!
Síce hru nemám ale sledujem reakcie na ňu,
skúšala som si ale v demu vytvoriť siminku, tvorba sa mi moc páči
P.S. né že bych ho někdy vyráběla :-P  smejem sa na tom :-P :-D

9 Moony Moony | 22. září 2014 v 20:51 | Reagovat

Simíci podle mě mají velkou budoucnost s downloady, protože jsou mnohem hezčí než ti originální bez downloadů z TS3. :-D I když to město mě moc nenadchlo a z nějakého důvodu na mě působí jako takové vylepšené the sims 2... Ale tak zatím jsem to viděla jen na tvých screenech, možná později změním názor :D

10 Simsnewsteam Simsnewsteam | Web | 22. září 2014 v 21:13 | Reagovat

Pěkná recenze :-)

11 Pett Pett | E-mail | Web | 23. září 2014 v 9:50 | Reagovat

Pěkné obrázky, ale TS4 mě prostě neláká, připomíná mi to spíš mutaci mezi TS1 a TS2, věřím, že se to s dodatky a downy zlepší, ale já zůstanu věrná TS3 :)

12 LINA LINA | Web | 23. září 2014 v 22:01 | Reagovat

Je to presne ako si naoísala bude to chcieť veľa a veľa datadiskov kým to bude ono. Ale ako som tak brázdila internet pomaly sa rozbiehajú aj downloady čo ma celkom milo prekvapilo:) Uvidíme možno prekoná TS3 ;-)  :-D

13 Siminka Siminka | Web | 25. září 2014 v 12:49 | Reagovat

Super recenze :) Mám to asi tak nějak stejně, doufám že v nějakém dodatku budou batolata :3

14 TSN3 TSN3 | Web | 28. září 2014 v 0:01 | Reagovat

Naprosto se vším souhlasím

15 Joy Joy | Web | 28. září 2014 v 13:06 | Reagovat

Gothovi v žiadnom sims nemôžu chýbať...A je tam aj Bella...:D :D :D

16 Maemi Maemi | Web | 9. října 2014 v 18:18 | Reagovat

Naprosto s tebou souhlasím..! Já se tedy strašně těším až si The Sims 4 pořídím... Dobrý názor, pěkně sepsané i fotky moc hezké...^^ Máš skvělý blog...:)

17 top-sims top-sims | Web | 13. října 2014 v 11:52 | Reagovat

Vypadá to skvěle, ale nevím zda bych rozchodila hru. Už se všemi datadiskama 3 to můj not nestíhal, ráda hraju dvojku a trojku. Moc pěkný blog a krásné obrázky. Článek super!

18 Mrs.Belli Mrs.Belli | Web | 18. října 2014 v 20:06 | Reagovat

[5]: To mě taky docela děsí :D

19 CrazyJull CrazyJull | Web | 8. listopadu 2014 v 11:33 | Reagovat

Vypadá to dobře, ale já jsem ráda, když se vůbec zorientuji v The sims 3 :D
-CrazyJull

20 Lovelysims | Blondie Vanity Lovelysims | Blondie Vanity | Web | 29. listopadu 2014 v 12:10 | Reagovat

Město se mi moc líbí, ale ty simíci..achjo. :D Ale asi to vyzkouším, nevím, nicméně až bude dostatek downloadů tak to bude stát víc za to.

21 nipplesims nipplesims | E-mail | Web | 18. prosince 2014 v 13:15 | Reagovat

Ehh...tak já jsem asi zastaralá nebo uplně praštěná ale TS4 mě ani trošičku neláká...několikrát jsem zkoušela trojku a ani ta mě nenadchla takže stále a navždy zůstávám věrná The Sims 2 <3 :D

22 Skullie Skullie | E-mail | Web | 23. prosince 2014 v 10:44 | Reagovat

Nedávno jsem měla narozky a dostala jsem TS4. :-D Vyzkoušela jsem 2 i 3. Ve dvojce (mimochodem mé nejhranější :D) jsem měla snad všechny dodatky, na které jsem si syslila peníze, až mi nezbyly žádné :-(  :-P ale stálo to za to. Jakmile přišla 3 (dostala jsem jí od strejdy) byla jsem z ní hotová. Přišly další a další dodatky a downloady, takže se to malinko lagovalo. Když jsem však nainstalovala Tropický ráj, hra začala padat. Po týdnu se to rozchodilo, ale město se načítalo přes 15 minut, někdy i víc. Z toho čekání jsem vůbec neměla chuť nic hrát, a proto jsem se vrátila k 2. Jak už jsem říkala, nedávno jsem dostala 4. Myslela jsem, že to bude horší než 3 a že to bude na mém 5 let starém NTB padat, ale:
načítačka skoro 8 sekund
žádné sekání
úžasná a zábavná hratelnost
Co se týče bazénů - je nová aktualizace, která přináší bazény. Takže pokud vás to tak štve tak si jí nainstalujte ;-)

23 Anee Anee | Web | 4. ledna 2015 v 12:59 | Reagovat

Jee, škoda že sims4 nemám, určitě by jsem u toho ztrávila celé prázdniny :D

24 AJIS AJIS | 4. ledna 2015 v 15:58 | Reagovat

[4]:MÁŠ PRAVDUFrancesca :-D

25 Clawdia a Honey Clawdia a Honey | Web | 4. ledna 2015 v 17:49 | Reagovat

Ahoj, promiň že tě otravujeme, budeš pro nás (Clawdia a Honey) hlasovat tu http://cleodenile-monsterhigh.blog.cz/1501/mh-eah-grafik-2014-finale#komentare ? Rádi oplatíme ♥

26 Mishell ♥ Mishell ♥ | Web | 1. února 2015 v 15:44 | Reagovat

Pekná recenzia a fotky, ale mňa štvorka vôbec nenadchla, asi je to tým, že som stále nadviazaná na dvojku :-D

27 Pufflie Pufflie | E-mail | Web | 25. června 2015 v 16:53 | Reagovat

Sims 4 jsem taky zkoušela. Z něčeho jsem nadšená, z něčeho zklamaná... Podobně jako ty :-)

28 Džejný Džejný | Web | 28. června 2015 v 21:22 | Reagovat

Já nevím, asi jsem prostě zastánce ts3. Ts4 mi přijde jako krok zpět a je pro mě jednim velkým zklamáním,samozřejmě má i svoje klady, ale je jich míň než mínusy.

29 Katee Katee | Web | 5. července 2015 v 16:19 | Reagovat

Souhlasím s Džejný :) Sice jsem TS4 nehrála, ale viděla a četla jsem hodně a TS3 u mě bude vždy na prvním místě :) Ale moc hezká recenze ;)

30 Layla-sims3 Layla-sims3 | 10. července 2015 v 14:13 | Reagovat

Pekne si to zrecenzovala veru :-D . Mňa však sims4 vôbec nezaujalo. Stále si myslím, že sims3 je lepšia a to o dosť :-).Btw veľmi sa mi ľúbi tvoja tvorba :-).

31 Jane Jane | E-mail | Web | 3. srpna 2015 v 19:48 | Reagovat

Ahoj, chci se zeptat zda by ti vadilo kdybych založila RPG textovou hru na téma komixu School, love, trouble? Samozřejmě by jsi mohla být spolu adminka a spolu autorka hry. Předem děkuji za opověď:-)

32 Hráčka Kyra Hráčka Kyra | 22. srpna 2015 v 21:49 | Reagovat

http://www.kupahrej.cz
Musím doporučit tento e-shop. :) Simíky tam mají za dobrou cenu a kód na hru přišel hnedka. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama